ضریب نفوذ موبایل در ایران از ۱۰۴ درصد گذشت

آخرین آمار مربوط به وضعیت تلفن همراه در کشور تا پایان خردادماه سال جاری توسط دفتر بررسی‌های اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات منتشر شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که تقریبا از میان سیم‌کارت‌های فروخته‌شده توسط اپراتورها، حدود نیمی از آن‌ها غیر فعال است. به‌طوری‌که از مجموع ۱۵۶ میلیون و ۱۱ هزار و ۲۸۳ شماره فروخته‌شده، ۸۳ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۱۳۴ خط فعال است و ضریب نفوذ موبایل در کشور ۱۰۴.۱۳ درصد اعلام شده است.

این در حالی است که خرداد سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل در کشور ۹۷.۵۹ درصد بوده، بنابراین نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ ضریب نفوذ موبایل ۷ درصد رشد داشته است.

بر اساس آمار منتشرشده، تا پایان خردادماه سال ۹۶ از تعداد سیم‌کارت‌های دائمی، اعتباری و دیتای فعال در کشور سهم اپراتور همراه اول ۴۹ میلیون و ۵۹۱ هزار و ۷۳۱ سیم‌کارت، سهم اپراتور ایرانسل ۳۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۶۱ سیم‌کارت و سهم اپراتور رایتل یک میلیون و ۶۵۹ هزار و ۱۹۸ سیم‌کارت است. بر این اساس اپراتور همراه اول ضریب نفوذ ۶۲.۰۵ درصد، ایرانسل ۴۰.۱ درصد و رایتل ۲.۰۸ درصد را به خود اختصاص داده است.

تعداد مشترکان اپراتور تالیا نیز ۳۷ هزار و ۷۷۱ سیم‌کارت و مشترکان منطقه آزاد کیش ۹ هزار و ۱۴۹ سیم‌کارت عنوان شده است.

باوجود این‌که بیشترین ضریب نفوذ سیم‌کارت‌های همراه اول در استان یزد با نفوذ ۸۰.۰۲ درصد و بیشترین ضریب نفوذ سیم‌کارت‌های ایرانسل و رایتل در استان تهران به ترتیب با ۹۹.۹ درصد و ۲.۰۸ درصد ضریب نفوذ عنوان شده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در مجموع استان گیلان بیشترین تعداد مشترکان موبایل را دارد و ضریب نفوذ موبایل در این استان به ۱۲۸.۸۳ درصد رسیده است.

این در حالی است که استان سیستان و بلوچستان با ضریب نفوذ ۵۸.۵۲ کمترین تعداد مشترکان موبایل را در اختیار دارد.

بر اساس اعلام معاونت برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات، تا پایان خردادماه امسال، بیشترین خطوط واگذارشده دائمی، اعتباری و دیتا مربوط به اپراتور ایرانسل است، اما در این بازه زمانی بیشترین سیم‌کارت فعال را اپراتور همراه اول داشته است. بر این اساس سهم بازار این اپراتورها به ترتیب ۳۸.۴۷ درصد و ۵۹.۵۳ درصد اعلام شده و اپراتور رایتل تنها ۲ درصد سهم بازار موبایل کشور را در اختیار دارد.

در همین حال دفتر بررسی‌های اقتصادی وزارت ارتباطات، آخرین وضعیت توسعه تلفن ثابت در کشور را نیز اعلام کرده است.

طبق این آمار، ۳۰ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۹۰۸ خط تلفن در کشور فعال است و ضریب نفوذ تلفن ثابت به ۳۸.۶۱ درصد رسیده است. این تعداد خط، توسط شرکت مخابرات ایران و ۴ اپراتور بخش خصوصی تلفن، واگذار شده است. در خردادماه سال ۹۵ ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور ۳۸.۱۳ درصد بود و این موضوع نشان می‌دهد که توسعه تلفن ثابت تقریبا متوقف شده است.

از سوی دیگر، تعداد روستاهای دارای اینترنت پرسرعت ۲۷ هزار و ۷۳۹ روستا اعلام شده است که در مدت مشابه سال قبل ۱۸ هزار و ۲۸۴ روستا بود.

فرصتی برابر برای جذب مخاطب

این آمار شگرف از ضریب نفوذ موبایل در ایران، حکایت از فرصتی برابر دارد، فرصتی که از کوچک‌ترین واحد‌های تجاری، نویسندگان خرد تا بزرگ‌ترین شرکت ها و نشریات و بنگاه‌های تجاری را به جنب و جوش واداشته است. با با بالارفتن میزان استفاده از گوشی‌های هوشمند و افزایش نسبی سرعت اینترنت در کشور و گسترش پوشش شبکه‌های همراه، روستاهای کشور که تا چندی پیش از امکانات اینترنتی مناسب بهره‌ی چندانی نداشتند، برای معرفی خود و جذب مخاطب با همراه شده‌اند .

چرا باید موبایل را جدی بگیریم ؟

بدون شک، موبایل یکی از بزرگترین انقلاب‌های تکنولوژی از ابتدای ظهور اینترنت تاکنون است و در عرض مدت کوتاهی تبدیل به معنی اول ارتباطات خواهد شد. امروزه می‌توان موبایل را یکی از فراگیرترین رسانه‌ها شمرد و قطعا افرادی که خود را با آن هم‌سو کنند می‌توانند از مزایای بی‌شمار آن استفاده بهره ببرند.

با نگاهی اجمالی به ضریب نفوذ موبایل در ایران، متوجه می‌شویم، امروز افراد بیشتر از همیشه به تلفن های هوشمند خود وابسته شده اند. از طرفی مانند گذشته، ساخت نرم افزارهای موبایل دیگر نیاز به صرف زمان و هزینه گزافی ندارد. به طوری که تمامی شرکت‌ها، کسب‌وکارها و یا تولیدکنندگان محتوا، در تمامی سطوح به راحتی استطاعت تهیه اپلیکیشن خود را دارند. سونامی هوشمند، برای تمامی صاحبان کسب و کار و یا توسعه دهندگان، فرصتی برابر و عاملی حیاتی در ساختن و یا نابودی کسب و کار خود به حساب می‌اید.

منابع : زومیت – اکوسیستم ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم